Hamiltonovi pomáhá, že má od McLarenu více volného času

Hamiltonovi pomáhá, že má od McLarenu více volného času

Lewis Hamilton se vrátil na vrchol, po vítězství v Kanadě mu patří první místo v šampionátu jezdců. Říka, že je to mimo jiné díky většímu množství času na odpočinek.

Jezdci McLarenu loni rozpoutali debatu s vedením týmu o svých marketingových povinnostech. Diskuze proběhla částečně přes média, a zatímco hlavně Hamilton argumentoval, že piloti bývají mimo závodní okruhy přetěžováni, tým se bránil, že má povinnosti vůči sponzorům.

Letos se ale podařilo najít vhodný kompromis, který se kladně projevuje na závodních tratích. "Tým uvolnil Jensonovi a mně hodně času," prozradil Hamilton pro Telegraph. "Oni asi pořádně nechápou, jak velký rozdíl to je, když na závody přijíždíte čerství a v bojové formě."

Více času na odpočinek a trénink ale zatím nepomáhá Buttonovi, který se letos velmi trápí. Ovšem za jeho potížemi stojí spíš práce s technikou, než fyzické nebo mentální vyčerpání.

"Samozřejmě s ním soucítím," komentoval situaci svého kolegy Hamilton. "Jenson je velký profesionál. Přišel za mnou do pokoje (v Kanadě) v tom triku, které všichni nosíme, když vyhrajeme. Jenson je mistr světa a je velmi silný. Vrátí se. V šampionátu ho nemůžete odepisovat, protože jedno vítězství vás vrátí do hry."

Hamilton je tedy se svými podmínkami ve Wokingu spokojenější než dřív, i proto se očekává, že s týmem prodlouží smlouvu na příští sezóny. Rozhodnutí zatím odkládá, ale šéf McLarenu Martin Whitmarsh v tom problém nevidí.

"Mnohem víc se spekuluje vně než uvnitř týmu," řekl pro Sky Sports. "Jsme soustředění na vítězství v závodech a šampionátu. Myslím, že je naprosto zřejmé, že s Lewisem pracujeme rádi. A Lewis je myslím rád v tomto týmu. Takže očekáváme, že to bude pokračovat. Má před sebou mnoho let. Vybojuje mnoho skvělých vítězství. A já věřím, že s tímto týmem."

Doporučujeme

Články odjinud