Heidfeldův start byl klíčem k úspěchu

Heidfeldův start byl klíčem k úspěchu

Tým Lotus Renault pokračuje ve slibných výkonech, kdy dokáže pořádně zatopit i McLarenu a Ferrari. V Malajsii se na stupně vítězů postavil Nick Heidfeld - poprvé od stejné velké ceny před dvěma lety.

Třiatřicetiletý Němec si v kvalifikaci vyjel šesté místo. V první zatáčce závodu se ale po brilantním odpichu od startovní čáry prokousal až na druhou pozici. Právě povedený start byl základem pro stupně vítězů. Po smolné Austrálii si tak Heidfeld pořádně spravil chuť.

"Start byl fantastický. Byla to zábava. V Austrálii se mi také podařil výrazný posun, ale nečekal jsem, že se to samé povede i ze šestého místa. Cítil jsem, jak si mě Seb hlídá ve zpětných zrcátkách. Snažil jsem se ho držet, ale to už byl o poznání rychlejší. V prvním stintu se na trať sneslo pár kapek deště a zavolal jsem do boxů, že bych rád na výměnu pneumatik. Řekli mi, že mám zůstat na trati, protože nechtěli zbytečnou zastávku navíc. Naše rychlost pak byla slušná, obzvlášť na primární směsi. Poté ke mně přilétl Mark a musel jsem si bránit svou pozici. Za chvíli mu ale začaly odcházet pneumatiky. Moje první stupně vítězů pro Lotus Renault jsou skvělým počinem," řekl Heidfeld.

Vitalij Petrov, hvězda Grand Prix Austrálie, měl nakročeno ke slušné bodové nadílce. Dopustil se však jezdecké chyby, která mu zmařila veškeré naděje. V závodě s ulomeným volantem nebylo možné pokračovat.

"Mám radost, že tým získal další stupně vítězů. Start sezony můžeme klidně označit jako skvělý. Tým v tomto neobvyklém závodě podal dobrý výkon. Udělal jsem malou chybu, která měla vážnější následky, než by se slušelo. Byl jsem příliš široký, pak najel na hrbol a přišlo tvrdé přistání. Oba vozy dnes měly na body. Dobrou zprávou je fakt, že máme dostatečnou rychlost na to, abychom v této sezoně byli konkurenceschopní," řekl ruský pilot.

Doporučujeme

Články odjinud