Mallya: O peníze nejde, proti Sutilovi a Di Restovi nic nemám

Mallya: O peníze nejde, proti Sutilovi a Di Restovi nic nemám

Spolumajitel Force Indie Vidžaj Mallya se snažil vysvětlit, proč se rozhodl kompletně obměnit jezdeckou sestavu své stáje.

Letos závodili pro Force Indii Adrian Sutil a Paul di Resta. Příští rok je nahradí Nico Hülkenberg a Sergio Pérez.

"S Paulem nebylo nic špatně, mám ho rád, je to velký přítel a snad jím i zůstane, ale každý tým potřebuje jít dál," řekl Mallya. "Je to skvělý člověk, dobrý jezdec. Nemám nic proti němu nebo Adrianovi, oba zůstávají dobrými přáteli."

"Pointa je, že doufám, že zůstane (Di Resta) ve formuli 1, ale nezapomínejte, že jsem ho do formule 1 přivedl z DTM a dal jsem mu příležitost. Takže doufám, že zůstane, kdo ví, v budoucnu může přijít další příležitost."

Když proti dosavadním jezdcům nic nemá, tak proč měnil sestavu? "Měli jsme pocit, domnívali se to všichni členové mého týmu, že by se k novému autu a novým výzvám hodila také nová jezdecká sestava."

Mallya zároveň odmítl, že by Péreze vzal kvůli penězům. Mexičan s sebou údajně přináší 15 miliónů eur.

"Neslevím z požadavků na kvalitu svých jezdců kvůli penězům, to není moje filozofie," bránil se. "Mohl jsem si nechat oba dosavadní jezdce, ale nakonec tu s námi byli a měli jsme dlouhý vztah s oběma."

"Konzultoval jsem to s ostatními členy týmu a všichni řekli, ať k novému autu a novým pravidlům vezmeme také nové jezdce, kteří budou zapálení a opravdu hladoví. To sedí na Sergia. Je to odvážný člověk, velmi hladový, a to my potřebujeme.

"Díky Sergiovi se můžou otevřít příležitosti v Mexiku a Latinské Americe, tahle část světa je nám hodně blízká. Ale v koncept platícího jezdce nevěřím. V minulosti jsem měl hodně příležitostí vzít platící jezdce, ale to není filozofie Force Indie."

Mallya je přesvědčený, že Pérez a Hülkenberg utvoří nejlepší dvojici v dosavadní historii týmu.

Doporučujeme

Články odjinud