Musím víc riskovat, proto mám kolize, vysvětluje Schumacher

Musím víc riskovat, proto mám kolize, vysvětluje Schumacher

Michael Schumacher měl v letošní sezóně několik incidentů, na které nejsou jeho fanoušci zvyklí. Německý pilot je vysvětluje mimo jiné tím, že ve snaze probojovat se na přední pozice více riskuje.

Na trati se Schumacher letos potkal s jiným vozem v Istanbulu, Valencii a při posledním závodě v Silverstonu. Říká ale, že to není kvůli tomu, že by jezdil jinak než dřív.

"Každá z těchto tří letošních kolizí měla odlišné příčiny," uvedl pro Auto Motor und Sport. "Nejsem jiný než dřív a určitě ne nesoustředěný, což ukazují moje předjížděcí manévry v prvních kolech po startech závodů."

"Bohužel došlo k určitým neočekávaným situacím a některé z nich vyústily v kolize. Ale věřte mi, že je považuji za zbytečné a rád bych se jim býval vyhnul. Maximálně se vždy snažím probojovat dopředu, a kvůli tomu musím riskovat."

Schumachera teď čeká domácí Grand Prix na Nürburgringu. Doufá, že mu v soubojích pomůže vylepšená technika. "Během víkendu v Silverstonu jsme viděli zlepšení díky našemu novému výfukovému systému, také jsme lépe pracovali s pneumatikami. Takže do dalšího víkendu jdeme s dobrými pocity a bojovnou náladou," dodal.

Doporučujeme

Články odjinud