Pátek v Interlagosu: Přípravy spláchl déšť

Pátek v Interlagosu: Přípravy spláchl déšť

Voda na trati a nutnost šetřit pneumatiky udělaly z pátečních tréninků na Grand Prix Brazílie téměř jen nutnou formalitu.

Každý jezdec má na víkend jen čtyři sady přechodných a tři sady mokrých pneumatik. Pravidla sice přidávají jednu sadu přechodných v případě, že je alespoň jeden z prvních dvou tréninků mokrý, ale protože v Brazílii může propršet zbytek závodního víkendu, piloti a týmy raději své jezdění i tak omezili a obutí šetřili.

"Je to trochu hloupé, když máte celý testovací den a nemůžete vyjet, protože nemáte dost pneumatik, takže pro diváky to není dobré," postěžoval si Lewis Hamilton.

Vzhledem k předpovědi počasí byli jezdci většinou rádi, že si mohli vyzkoušet jízdu na mokru a připravit se pro případ, že by takové podmínky panovaly i nadále. Ale protože jezdění bylo omezené, redukovaly se obvyklé tiskové zprávy na obecná konstatování o ladění nastavení vozu.

O rozložení sil toho první tréninky mnoho neřekly, i když se zdá, že na mokru by spolu na špičce bojovaly týmy Mercedes a Red Bull. Za Němce možná jen Rosberg, protože Hamilton přiznal, že hůř se mu na vodě nikdy nejezdilo, než v monopostu z Brackley.

"Samozřejmě nevíte, jak na tom jsou ostatní," připomněl nejrychlejší jezdec dne Nico Rosberg. "Očekávali byste, že Red Bull bude v každém případě rychlejší, ale nevím, s jakým množstvím paliva jezdili."

"Obecně to vypadalo, že máme dobrou rychlost, takže z mého pohledu může tento víkend zůstat mokro. Nevím, je dost brzy na hodnocení, ale myslím, že bychom mohli bojovat o přední pozice v kvalifikaci."

Kvůli mokru přišlo Pirelli o šanci poprvé vyzkoušet své pneumatiky 2014, které týmům dodalo pro páteční tréninky.

Doporučujeme

Články odjinud