Problémy s šasi jsou definitivně vyřešené, hlásí Lotus

Problémy s šasi jsou definitivně vyřešené, hlásí Lotus

První den testů v Barceloně proběhl z pohledu Lotusu bez problémů a tým si ověřil, že úpravy šasi fungují, jak mají.

Upravené šasi Lotusu sice prošlo náročnými simulacemi, ale jestli je dost silné pro skutečnou zátěž na Katalánském okruhu, mohly potvrdit až testy na samotné trati. A to se také stalo.

"Auto se chovalo velmi dobře a je skvělé, že jsme to naše drama překonali a zajeli nejrychlejší čas dne," komentoval Romain Grosjean. "Je zřejmé, že jsme ten problém vyřešili, a teď nás čeká velmi nabitý testovací program."

Vzhledem k tomu, že Lotus ztratil minulý týden čtyři dny testů a nijak si je nenahradí, je jeho program pro tento týden velmi zhuštěný.

"Naším hlavním cílem bylo dnes (ve čtvrtek) udělat co nejvíce práce na nastavení, protože vůči našim soupeřům máme na této trati co dohánět," vysvětloval technický ředitel James Allison. "Samozřejmě jsme chtěli odjet co nejvíce kol, ale tento druhý cíl je těžké splnit, protože musíme jezdit mnoho krátkých jízd oddělených změnami v nastavení. Samozřejmě jsme velmi rádi, že jsme po potížích z minulého týdne dokončili den bez větších problémů."

Lotus problémy s šasi vyřešil tak, že ho v oblasti předního zavěšení zpevnil, což ve svém důsledku zvýšilo jeho hmotnost o zhruba jeden kilogram. Grosjean potvrdil, že se jízdní projev E20 nezhoršil.

"Ne vůbec, nic se nezměnilo," uvedl. "Nic moc to nemění, pořád mám ten stejný dobrý pocit jako v Jerezu. Na auto můžu tlačit a věřit mu. A můžete si s ním hrát, což je příjemné."

"Minulý týden jsme ztratili několik dní, takže teď musíme pracovat dvakrát tak tvrdě, abychom to dohnali. Snad bude auto dobré hned od začátku. Pořád na něm nacházíme dobré věci, dobré prvky v nastavení, se kterými můžeme pracovat. OK, přišli jsme o část jízd, ale není to tak špatné, jak by se dalo očekávat."

Doporučujeme

Články odjinud