Räikkönenovým kolegou u Renaultu se stal Grosjean

Räikkönenovým kolegou u Renaultu se stal Grosjean

Tým Renault bude příští rok závodit se zcela novou jezdeckou dvojicí, vedle Kimiho Räikkönena nominoval Romaina Grosjeana. Petrov si musí hledat místo jinde.

Renault potvrdil očekávané, Romain Grosjean se s ním vrací do formule 1 poté, co pro něj odjel sedm závodů v druhé polovině sezóny 2009. K sedačce mu pomohlo několik věcí. Francouz je jezdcem společnosti Gravity (stejní majitelé jako u týmu) a má podporu automobilky Renault. Ale především za ním stojí ropná společnost Total, která při této příležitosti prodloužila sponzorskou smlouvu s týmem.

"Závodit vedle bývalého mistra světa a někoho, kdo je hladový po návratu do formule 1, bude skvělou zkušeností," řekl Grosjean. "Jsem si jistý, že mi to pomůže zlepšit moji výkonnost. Cítím, že mi moje úspěšná sezóna v GP2 pomohla hodně vyspět, a jsem mnohem komplexnější jezdec než v době, kdy jsem v tomto sportu soutěžil naposledy. Návrat do Enstonu v roli závodního jezdce je jako návrat domů."

"Zapůsobil na nás, když pro nás jezdil v prvních trénincích v Abú Zabí a Brazílii," řekl o Grosjeanovi šéf týmu Eric Boullier. "Věříme, že jeho nominace do závodní sedačky nám pomůže při opětovném budování týmu. Chtěl bych poděkovat Vitaliji Petrovovi a Brunovi Sennovi za jejich přispění k letošním výkonům týmu a přeji jim do budoucna vše nejlepší."

Doporučujeme

Články odjinud