Sauber angažoval De Silvestrovou, příští rok ji chce nechat závodit

Sauber angažoval De Silvestrovou, příští rok ji chce nechat závodit

Tým Sauber deklaroval snahu učinit ze Simony de Silvestrové další ženu závodící v Grand Prix formule 1. A to už v sezóně 2015.

Pětadvacetiletá Švýcarka opustila svoji vlast, když jí bylo 18 let, a zamířila do USA. Tam závodila ve formuli BMW, v šampionátu Atlantic a v posledních čtyřech letech v IndyCar. V roce 2010 byla nováčkem roku v Indy 500.

Letos ji Sauber vzal do svého přípravného programu pro jezdce s cílem získat pro ní superlicenci, aby pro tým závodila v roce 2015. "Je to velký krok ke splnění mého životního snu, takže jsem velmi ráda, že jsem dostala příležitost ho udělat s tak skvělým týmem," řekla.

"Sauber je tým s historií a jediný švýcarský ve formuli 1, díky čemuž je to ještě více vzrušující. Nemůžu dost poděkovat Monishe Kaltenbornové a Peterovi Sauberovi za jejich podporu, víru v mé schopnosti a poskytnutí této šance. Jsem nadšená, že mám k dispozici tuto unikátní platformu, abych se na tu výzvu připravila."

De Silvestrová bude letos testovat v simulátoru, na trati a trénovat mentální i fyzickou kondici.

"Po čtyřech letech v IndyCar je ambicí Simony vstoupit do formule 1 v roce 2015," řekla šéfka týmu Monisha Kaltenbornová. "Považujeme ji za velmi talentovanou závodnici, a proto jsme se rozhodli ji vzít na k nám jako 'přidruženou jezdkyni' a podporovat ji na cestě na vrchol motorsportu."

Čistě teoreticky je tím sestava Sauberu pro rok 2015 uzavřená, protože s vidinou zisku závodní sedačky v příštím roce přišel k týmu také Giedo van der Garde. Ale příklad Sergeje Sirotkina ukazuje, že v tomto ohledu není nic jisté.

Doporučujeme

Články odjinud