Ve formuli 1 se nesmíte nikdy vzdávat, brání se Webber

Ve formuli 1 se nesmíte nikdy vzdávat, brání se Webber

Mark Webber nic nezměnil na svém názoru neuposlechnout příkaz týmu nezávodit se Sebastianem Vettelem v závěru Grand Prix Velké Británie. Vždy je třeba bojovat až do konce.

"Tým mi volal vysílačkou asi čtyřikrát a požádal mě, abych si od Seba držel odstup," popisoval australský závodník. "Ale já jsem s tím nesouhlasil, protože ve formuli 1 byste se neměli nikdy vzdávat, takže jsem na to dál tlačil. Kdyby býval Fernando odstoupil v posledním kole, bojovali bychom spolu o vedení."

Webber sice chápe, že měl Red Bull starosti o týmový výsledek, ale domnívá se, že zbytečně. "Tým chtěl body do šampionátu konstruktérů a měl obavy, že budeme se Sebem bourat. Já to chápu, ale já jsem také chtěl body do šampionátu, a dokázali jsme, že můžeme závodit, aniž bychom se dostali do kontaktu."

V posledních kolech se nakonec nic nezměnilo a jezdci Red Bullu si dojeli pro druhé a třetí místo. "Byl to smíšený závod a mám lehce smíšené emoce," hodnotil Webber. "Abyste vyhráli v neděli odpoledne, musíte udělat vše správně, což se nám nepodařilo. Každý je strůjcem svého štěstí a Fernando byl zaslouženým vítězem tohoto závodu."

Pro Australana se vše začalo špatně vyvíjet hned na začátku. "Pravá strana startovního roštu měla větší přilnavost, takže mě Seb před první zatáčkou předjel," vysvětloval. "Ale závod jsem neprohrál v první zatáčce, udělal jsem chybu v Becketts v kole před přezutím na suché pneumatiky, což umožnilo Fernandovi na mě trochu získat. Zastávky v boxech neproběhly tak hladce jako v předchozích závodech a moje levá přední pneumatika to měla na konci každého stintu za sebou."

V Silverstonu získal Webber 25. umístění na stupních vítězů, čímž překonal svého krajana a mistra světa Alana Jonese. "Je příjemné dojíždět na stupních vítězů, protože to dokazuje, že se vám daří, že odvádíte konzistentní práci. Ale pár bych jich vyměnil za titul, jako měl AJ," dodal"

Doporučujeme

Články odjinud