Webber: Alonso se v Monze bránil férově, Schumacher nikoliv

Webber: Alonso se v Monze bránil férově, Schumacher nikoliv

V pokračující debatě o obranných manévrech z GP Itálie se Mark Webber postavil proti Michaelu Schumacherovi a na stranu Fernanda Alonsa.

Pro Webbera skončil italský závod předčasně, když s poškozeným monopostem havaroval v Parabolice. Svoji chybu při kontaktu s Massou přiznal. Ihned po nehodě okruh opustil a zamířil domů. Ze záznamu si ale udělal názor na ostatní incidenty.

"Po Monze se diskutovalo hlavně o dvou věcech, o souboji mezi Lewisem Hamiltonem a Michaelem Schumacherem, a předjížděcím manévru Seba na Fernanda Alonsa," uvedl Webber pro BBC.

"Mezi Michaelem a Lewisem to byl unikátní souboj, protože mclaren narážel na omezovač otáček, takže měl Michael na rovinkách výhodu maximální rychlosti. Mohl se svým vozem vždy šikovně zaujmout takovou pozici, aby ho udržel za sebou."

"Párkrát se stalo, že se Michael po obranném manévru vrátil do závodní stopy. To je důležité, protože to většina jezdců nepovažuje za přijatelné. Vynikl především jeden incident, mezi druhou šikanou a zatáčkou Lesmo, když Lewis útočil na Michaela a ten mu vjel do cesty, aby se bránil, a pak se vrátil do své stopy. Překračoval tím meze, když tolikrát změnil stopu."

Opačně vidí Australan incident mezi svým týmovým kolegou a Fernandem Alonsem, při kterém se Vettel ocitl na trávě.

"Incident mezi Sebem a Fernandem byl úplně jiný. Viděl jsem, že byl Fernando kritizován za vytlačení Seba na okraj trati, ale neudělal nic špatného," hodnotil. "Neudělal nic nevyzpytatelného, byl to tvrdý a konzistentní manévr. Byli bok po boku a v jednu chvíli najel Seb na trávu."

Doporučujeme

Články odjinud